Asuminen

Kotipehku on ainutlaatuinen rivitaloyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuden yhteisölliseen asumiseen. Asukkaita on alusta asti yhdistänyt haave aktiivisen asukastoiminnan ylläpitämisestä. Tätä tehtävää varten perustettiin taloyhtiön rinnalle Osuuskunta Kotipehku. Kotipehkun vuotta rytmittävät perinteiksi muodostuneet tapahtumat, kuten kesänavaus, vuosijuhlat, syysretki sekä itsenäisyyspäivän juhla. Lisäksi Yhteistalossa järjestetään viikoittain jumppa.

Kotipehkussa asumiseen liittyy sekä vastuita että etuja. Suuri osa piha-alueiden huoltotöistä tehdään taloyhtiön järjestämissä kevät- ja syystalkoissa ja kesäisin asukkaat huolehtivat yhteisten nurmialueiden leikkuusta. Myös puusaunan lämmittäminen ja siivous sekä osa  polttopuista tehdään yhteisvoimin. Vastaavasti asukkaat voivat esimerkiksi nauttia modernin puusaunan löylyistä, varata puutarhasta oman viljelypalstan ja nauttia yhteisten marjapensaiden ja hedelmäpuiden antimista. Osuuskunnan jäsenen oikeuksista ja velvollisuuksista löytyy tietoa Osuuskunta-välilehdeltä.

Yhteisöllisyys luo turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Lisäksi se on ekologisesti ja taloudellisesti kestävä asumisen muoto. Esimerkiksi yhteissauna on vapauttanut huoneistojen neliöitä asuinkäyttöön ja akkuporakonetta tai siimaleikkuria ei tarvitse ostaa itselle, koska sellaisen voi tarpeen tullen lainata Osuuskunnan verstaasta. Kotipehkussa painotetaan yhteisvastuuta ja luottamusta sekä kannustetaan oma-aloitteisuuteen. Asukkailla onkin hyvät puitteet tehdä ideoistaan totta, oli sitten kyseessä joogatunnit kotinurkilla tai yhteiset kananmunatilaukset eettiseltä kananmunatilalta.